Nyheder

Artikler i JP Pro, 10. december 2013

Virksomheder fejlansætter i stor stil.

40 pct. af de nyansatte i danske fremstillings-virksomheder stopper inden for et år. Det er dyrt, for en fejlansættelse koster op mod en halv million. Udgifter til rekruttering, løn og oplæring. Dertil kommer den værdi, som den rette medarbejder ville have produceret, som virksomheden går glip af.

 
Det er for dyrt at ”date” sig til nye folk

Det er en bekostelig og dårlig strategi at ansætte for at prøve medarbejderne af, mener forsker. I stedet bør virksomhederne investere mere i rekrutteringen.

Når virksomhedsejere og -ledere går på jagt efter nye medarbejdere, bruger de samme strategi, som når de jagter en ny kæreste. Det er en dyr metode, som betyder tabt produktion for virksomhederne, mener erhvervs-økonom og lektor ved Institut for Marketing & Management ved Syddansk Universitet Bo H. Eriksen.

 
Kandidat til leder stilling i investeringsvirksomhed:

“Jeg har oplevet Insightments som et professionelt og seriøst rekrutterings bureau. Jeg har oplevet en god og detaljeret kommunikation i rekrutteringsforløbet og har følt mig godt orienteret om indhold og forløb i Insightments rekrutteringsproces. Jeg kan varmt anbefale Insightments som rekrutteringsprofessionel for andre jobsøgende leder kandidater.”

 
Kundereference:

”Vi er et selskab der arbejder med investeringer indenfor oliebranchen. Vi startede en search process op med Insightments i slutningen af oktober 2013. Vi søgte en vel-kvalificeret regnskabs- og administrations ansvarlig med revisoruddannelse. Personen vi søgte blev ansat i slutningen af December 2013.

Alt i alt en hurtig og vellykket proces som vi er meget tilfredse med.”

 
Ny analyse fra Dansk Erhverv viser, at Norden er Danmarks suverænt største eksportmarked.

Der er en vigtig grund til, at Dansk Erhverv sætter fokus på eksport til Norden. Danske små og mellemstore virksomheder er nødt til få eksporten op i gear, så vi kan få skabt vækst i Danmark.

Analysen viser, at de nordiske lande tilsammen udgør over en femtedel af den samlede eksport, svarende til et beløb på 213 milliarder kroner. Det er dermed den vigtigste eksportregion for Danmark.

Analysen konkluderer samtidig, at Norden har klaret sig pænt igennem krisen og rummer gode muligheder for vækst fremover
 

Kandidat til stilling i formue administrations virksomhed

”Efter at have været igennem et rekrutteringsforløb med Insightments kan jeg kun give dem mine bedste anbefalinger. Jeg oplevede rekrutteringsprocessen som værende professionel, grundig og præcis samt ærlig og i øjenhøjde. Den rekrutterende virksomhed kan være sikker på, hvad de får. Kommunikationen undervejs er detaljeret og man føler sig tryg og informeret i hele processen. Alt i alt har det været en rigtig god oplevelse at søge job via Insightments.”